Plehács a tartályok közt

iho   ·   2016.04.08. 16:15
00kicsi

A frissen felújított Plehácsot a 45 503-as tehervonatba sorolva hozták Párkány felől. A szerelvény haladását nehezítette a délutáni csúcsban, hogy a vonat 60/20-as (nyílt vonalon 60, kitérőknél 20 kilométer per órás sebességgel mehet) utasítást kapott.

Elöl a Szili, de mi van középen? A képre kattintva fotógaléria nyílik (Kadocsa Gyula felvételei)

Bulgária a hetvenes években rendelt kétszáz villanymozdonyt a Škodától, ezek közül az első ötvenhat példány (43-as sorozat) tehervonati, a továbbiak villamosfékkel felszerelve személyvonati (44-es sorozat) szolgálatot láttak el. A 44 072-es gép tulajdonosa, a TBD Cargo a Bobov Dol szénbánya kiszolgálására alakult, 2016-tól a Goliamo Szelói erőművet is saját vonataikkal látják el. A BDZS-től vásárolt és most felújított gép az első villamos mozdonyuk, eddig két Sulzer és egy LDH-81-es dízellel vontattak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek