Polgári Repülés Világnapja: a díjazottak

iho   ·   2015.12.09. 16:15
cim

A Polgári Repülés Világnapja alkalmából adott szakmai fogadás keretében adták át a 2015. évi a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmeket.

A légiközlekedési terület széles rétegét átfogó Kuratórium javaslata alapján a közlekedést felügyelő miniszter Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet adományozott Benkő Attilának, a sármelléki repülőtér vezetőjének, elismerve mindazt az erőfeszítését, amit a sármelléki repülőtér fenntartásáért, ismételt üzembe helyezéséért, üzemeltetéséért tett.

Ugyanezt az érdemérmet kapta Lichtenberger Tamás, a Lufthansa légitársaság budapesti station managere, kiemelve a budapesti nemzetközi repülőtérre közlekedő légi társaságok képviselőjeként végzett tevékenységét.

Díjazottak és díjátadók csoportképe a fogadáson

Posztumusz érdemérmet kapott Notheisz Antal hőlégballonos, akinek nevéhez köthető az első magyar hőlégballon gyártásának megvalósítása, illetve több fejlesztés a hőlégballonok gyártása és működtetése terén.

Ugyancsak megkapta a kitüntetést Rácz János, a BASE Kft. minőségbiztonsági menedzsere, a Lufthansa Technik Budapest nyugalmazott igazgatója, az elmúlt évtizedekben végzett kimagasló innovatív tevékenységéért.

Akinek első kapitányi útjáról portálunk is beszámolt: Gyöngyösi Diána

Magyar Polgári Repülésért Junior Díj kategóriában két elismerést ítélt oda a Kuratórium: az egyik Gyöngyösi Diánának, a Travel Service közelmúltban felavatott kapitányának, Magyarország első női Boeing kapitányának jutott.

Ugyancsak a junior kategória díjazottja Maráczy Péter, a Budapest Airport repülőtér üzemeltetési vezetője, az elmúlt években a repülőtér érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért.

A díjakat Becsey Zsolt László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár adta át.

Kiss Tibornak fontos szerepe volt a Li-2-es helyreállításában

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Életmű díjban részesítette Kiss Tibort, aki a közeli napokban tölti be 85. életévét, és aki egész eddigi életét a repülésnek szentelte. Tevékeny részese volt többek között a világ egyetlen, ma is repülőképes LI-2-es repülőgépének helyreállításának. Az elismerést Farkas András, az NKH Légügyi Hivatalát vezető elnökhelyettese adta át.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet Elismerő Oklevelével Becske Loránd főigazgató Kállai Éva tevékenységét köszönte meg, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársaként több éven át támogatta a KBSZ tevékenységét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.