Próbaköröket repült a Malév egyik 737-ese

iho/repülés   ·   2012.05.01. 20:12
ha-lol_cim

A Flightradar internetes oldal adatai szerint ma este a Malév egyik egykori Boeing 737-700-as típusú repülőgépe, az írországi Shannonba február 3.-án éjszaka átrepült Boeing NG-flotta egyik tagja, felszállt, majd nem sokkal magyar idő szerint este nyolc után ismét leszállt az ír repülőtéren.

A főképp a tenger felett megtett körök olyan próbarepülésre utalnak, amit minden repülőgéppel el kell végezni, ha túl sok időt tölt a földön repülés és karbantartás nélkül. Feltételezhető, hogy a repülésre azért került sor, mert a gépet a tulajdonos lízingcég, az ILFC tovább tudta adni bérbe valamely légitársaságnak.

A HA-LOL még egykor Budapesten <br>(fotók: Nitsch György)

Mint ismeretes, a Shannonba átrepült gépek közül néhány sajnálatos mód egy arizónai telephelyre került, szétszerelésre. Ezek a gépek kivétel nélkül olyan 110 utas szállítására alkalmas 737-600-asok voltak, amelyek gazdaságos üzemeltetése a mai üzemanyagárak mellett gyakorlatilag lehetetlen, ezért a légitársaságok sem igénylik ezt a rövid változatot. a 700-as és pláne a 800-as hosszabb és nagyobb kapacitású verziók sokkal kapósabbak.

Az Airportal információi szerint a HA-LOL egyike azoknak a 737-eseknek, amelyeket a második legnagyobb orosz légitársaság, a Transaero vett bérbe. A portál márciusban úgy tudta, hogy a gépeket már áttették ír lajstromba, de a mai repülés a Flightradaron még az eredeti Malév-lajstromjellel jelent meg.

Az iho/repülés szakértője szerint ennek az is lehet az oka, hogy a gép fedélzetén lévő jeladót nem állították át, de az is, hogy a repüléseket megjelenítő internetes oldal adatbázisa nem frissült még.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.