Rejtett csalik a fapados-tarifarendszerben

iho/repülés   ·   2012.04.26. 09:02

Aki a Malév csődje óta hirtelen megugrott fapadoskínálattal élve repülőjegy vásárlására szánta el magát, hamar megtapasztalhatta, hogy a poggyászfeladástól kezdve az online check-inen át a hitelkártyás fizetésig semmi sincs ingyen a fapados légitársaságok tarifarendszerében.

A Népszabadság csütörtöki kiadása számba veszi a lehetséges pluszköltségeket. A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy a fapadosok úgy tervezték a foglalási rendszereket, hogy a felsorolt szolgáltatásokból minél többet megvegyen és ne tűnjön fel neki, hogy lehetősége van nem kérni azokat.

(fotó: Hörcher Dániel)

Például az elsőbbségi beszállás esetében a honlapokon alapértelmezésben az van beikszelve, hogy kéri az utas, ha mégsem, ki kell kapcsolnia az opciót. A biztosítás esetében az állampolgárság megadását kérik, s csak a magyar megnevezés után találni azt az opciót, hogy „nem kérek biztosítást”.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.