Repülőgépipar Székesfehérvárról

MTI   ·   2011.10.26. 17:44

A tavaly harmincmillió forint nyereség mellett hétszázmillió forint árbevételt elért, az idén a múlt évihez hasonló eredménnyel, nyolcszázmillió forintos árbevételt tervező cég vezetője Macher Endréné, a cég fennállásának huszadik évfordulója alkalmából tartott szerdai ünnepségen elmondta: a repülőgép-ipari beszállítással kapcsolatban már folynak a tárgyalások. A jövőbeli megrendelőnek küldött minták megfelelőek voltak.

A repülőgépiparnak szállított termékek előállításához szükséges beruházás technológiai és infrastrukturális fejlesztése jövőre készül el, a termelés pedig 2013-ban indul meg. A kábelkonfekcionálást, elektronikai fejlesztést és elektromechanikai szerelést végző cég megrendelőinek sorát legutóbb egy nyomdaipari vállalkozással bővítette, amelynek elektronikával együtt szerelt egységeket szállít. Hagyományos német, francia, svéd exportpiacai mellett pedig konfekcionált kábeltermékeivel sikerült betörnie Svájcba és Dániába is, amerikai megrendelők számára pedig fejlesztési munkákat végez.

A Macher Kft. két évtizede, kétszemélyes „kényszervállalkozásként” kezdte meg tevékenységét és németországi elektronikai gyártók számára végzett bérmunkát. A magyar tulajdonú családi vállalkozás idővel új piacokra tört be. Mára termékeinek felét külföldön értékesíti, kilencvenöt főt foglalkoztat, üzleti kapcsolatai stabilak, nemrégiben kirendeltséget nyitott Németországban.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.