Repülőn lett öngyilkos a magánvasúti vezér

iho   ·   2015.02.26. 18:45
00kicsi

A Bogotából San Joséba tartó repülőjárat vécéjében lett öngyilkos egy román milliomos, írja az Új Magyar Szó. Az 53 éves Costel Comana a brassói Regiotrans vasúti magántársaság egyik részvényese. Az Avianca légitársaság csütörtökön adott ki közleményt az ügyről, a haláleset tényét a Juan Santamaria Nemzetközi Repülőtér szóvivője is megerősítette. A férfi neve abban a korrupciós ügyben is felmerült, amelyben a román államvasutak (CFR) több hivatalnokát azzal gyanúsítják, hogy kenőpénz ellenében előnyhöz juttatták a Regiotrans céget.

Regiotrans ingaszerelvény Piskiben...<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Éppen egy hete annak, hogy Estrella Stefanescut, a Román Vasúttársaság (CFR) egyik vezetőjét letartóztatta a Román Korrupcióellenes Ügyészség, miután kiderült, csúszópénzt fogadott el Costel Comanatól. A hölgy vallomása szerint üzemanyag-utalványt, üdülési utalványt, mobiltelefonokat és pénzt kapott a Regiotrans vezetőjétől. A Mediafax román hírügynökség úgy tudja, házkutatást tartottak a közlekedési minisztériumban is, az illegális pénzforgalom ötmillió euróra rúg.

..és motorvonat Balázsfalván

A brassói székhelyű Regiotrans sok, a CFR által szüneteltetett forgalmú vonalat vett át, továbbá fővonalakon is közlekedtetik szerelvényeiket, összesen közel ötven vonalon, többek közt Székelyföldön a Brassó–Sepsiszentgyörgy–Bereck és a Segesvár–Székelyudvarhely viszonylaton. „Nevezetességük”, hogy Romániában először ők közlekedtetnek ingaszerelvényeket, Franciaországból használtan beszerzett 16500-as és 25500-as sorozatú mozdonyaikkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek