Frissebb jelentések szerint a Hawk személyzetéből csak a pilóta úszta meg élve a kalandot, a mögötte ülő mérnök életét vesztette.

Korábban írtuk:

Kora délután a brit védelmi tárca megerősítette, hogy a világhírű RAF-kötelék egyik Hawk típusú gépe lezuhant a walesi RAF Valley bázison, a légierő egyik fontos kiképző bázisán.

A szemtanúk két ejtőernyőt, tehát két katapultált pilótát láttak a levegőben, miután a gép a felszállópálya elhagyása után becsapódott. Remélhető tehát, hogy a pilóta és a hátsó ülésben utazó is legalábbis sikeresen elhagyta a gépet, a bázis fölött hamarosan mentőhelikopter jelent meg.

A Scramble Magazine információja szerint a gép zuhanását madárütközés okozta. A magazin facebook-oldalán az jelent meg, hogy a Vörös Nyilak a most következő évadra gyakoroltak, a BBC szerint azonban a gép átrepülést kellett volna, hogy végrehajtson a Lincolnshire-i Scampton bázisra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!