Rövidített útvonalon jár a 19-es és a 49-es villamos április 9-29. között

iho/vasút   ·   2018.04.06. 12:44

Vágányfelújítás miatt a 19-es és a 49-es villamos 2018. április 9-én, hétfőn az első járatindulástól 2018. április 29-én, vasárnap az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon a Bécsi út/Vörösvári út, illetve a Deák Ferenc tér M és a Csóka utca között közlekedik, a munkálatok miatt villamosokkal Kelenföld vasútállomás nem érhető el. A Kelenföldi vasútállomás elérésére a BKK javasolja az alternatív eljutási lehetőségek, elsősorban az M4-es metró, valamint az 58-as busz igénybevételét.

A 19-es pótlóbusz a Csóka utca felé a Kelenföld vasútállomás M–Somogyi út–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

  • Kelenföld vasútállomás M (felszállóhely): a Somogyi úton az Etele út kereszteződése után, az Etele útról jobbra kanyarodó sávban létesített megállóhelyen;
  • Szent Gellért-templom: a Somogyi úton a Bartók Béla útra való kanyarodás előtt létesítendő megállóhelyen;
  • Csóka utca (leszállóhely): a 918-as autóbusz megállóhelyén.

A 19-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M felé a Csóka utca–Bartók Béla út–Somogyi út–Kelenföld vasútállomás M útvonalon halad, és a 918-as autóbusz Csóka utca (felszállóhely), Szent Gellért-templom és Kelenföld vasútállomás M (leszállóhely) megállóhelyén áll meg.

Pályafelújítás miatt április 9-től 29-ig villamospótló buszok viszik az utasokat a 19-es és a 49-es villamosok helyett Kelenföld vasútállomás és a Csóka utca között (forrás: BKK Zrt.)

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a pótlásban a 19-es pótlóbusz mellett az M4-es metró is részt vesz, ezért a metrón a pótlóbuszra közölt fenti előírás érvényes a Szent Gellért tér és a Kelenföld vasútállomás között, kizárólag a két megállóhely közötti és a Móricz Zsigmond körtéri utazások esetén. A Bikás park és az Újbuda-központ megállókban utazáskezdő, illetve befejező utazásoknál a fenti előírás nem érvényes.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek