Rövidül a H5-ös HÉV

MTI/iho   ·   2015.02.20. 07:39

Szombaton és vasárnap a Batthyány tér és a Szépvölgyi út, míg jövő hétfőtől március 13-áig a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódva szombaton az első járat indulásától várhatóan március 13-áig, péntekig az alagútfödém megerősítésén dolgoznak – olvasható a BKK közleményében. A HÉV-szerelvények ezért rövidített útvonalon járnak, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer, illetve Szentendre között.

Közölték: szombaton és vasárnap a szentendrei (H5-ös) HÉV a Margit híd, budai hídfő felszíni megállóhelyig közlekedik Szentendre felől. A hétvégén a HÉV felsővezetékét szerelik a Margit hídnál, azért, hogy a következő hétfőtől a HÉV az alagútban levő megállóhelyig járhasson.

A H5-ös jelzésű HÉV-pótlóra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál a 86-os busz megállóiban, a Szépvölgyi úton pedig az Árpád fejedelem útja előtt kijelölt megállóban lehet felszállni.

Jövő hétfőtől várhatóan március 13-áig a H5-ös HÉV járatai Szentendre és a Margit híd, illetve Békásmegyer és a Margit híd között közlekednek. A H5-ös HÉV-pótló buszra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál pedig a 86-os busz megállójában lehet felszállni – írták. A pótlóbuszokon lehet kerékpárt szállítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek