Sikeres próbafonás

iho   ·   2015.11.23. 13:45
00kicsi

A villamosok bejárták mind a Bem rakparti, mind pedig a Széll Kálmán téri (Török utca, Frankel Leó út) ágat, a HÉV alagútja fölött a födém terheléses vizsgálatát is elvégezték. A teszteken a 2206-os pályaszámú CAF-villamos volt a főszereplő, a leendő budai vonalon először gördült végig az ide (is) szánt jármű.

A héten kezdődik a hálózat műszaki átadás-átvétele, a kivitelezési munkák befejezése december 23-ára, a kisebb járulékos munkák elvégzése után a forgalom előtti megnyitás január közepére várható.

Változik a közúti forgalmi rend is a próbajárat napját követően: a Török utcát teljes szélességében megnyitják, mindkét irányban járható lesz a Bécsi út és a Frankel Leó út is – az utóbbin a Harcsa és a Vidra utca között azonban marad az egyirányú közlekedés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.