Škoda-villamosokat vesz Eskişehir is

iho/vasút   ·   2016.09.18. 13:45
400px_skoda_forcity_eskisehir

A megállapodás körülbelül huszonhatmillió euró értéket képvisel. Konya után Eskişehir a második török város, amely a Škoda Transportation ForCity-villamosainak szavazott bizalmat – Konyában tavaly óta hatvan felsővezetékes üzemű 28T, valamint tizenkét akkumulátoros villamos közlekedik. Az EsTram villamos-tenderén a cseh gyártó a hazai Bozankayját utasította maga mögé – írja a Railway Gazette.

Konya után Eskisehir is a Skoda 28T ForCity-villamosait választotta Törökországban (forrás: Railway Gazette)

A járműveket az EsTram a város villamoshálózatának meghosszabbításához rendelte; a plusz szakasz magában foglal majd egy körülbelül egy kilométer hosszú, felsővezeték nélküli részt is. Ennek érdekében az alacsonypadlós kocsikat Catfree elnevezésű rendszerével látja el a Škoda: a tetőn elhelyezett, nagyteljesítményű nano-lítium-titánium akkumulátorok akár három kilométernyi önjáró üzemmódot is lehetővé tesznek a villamosok számára. A Törökországban egyedülálló, méteres nyomközű hálózatra szánt egy vezetőállásos, harminc méter hosszú villamosokra 276 utas férhet fel. Az utascserét négy duplaszárnyas és két egyszárnyas ajtó fogja elősegíteni.

A kontraktus alapján az első szerelvényt a szerződés megkötésétől számított kétszáznegyven napon belül kell leszállítania a Škodának, az utolsót pedig négyszázhúsz napon (tizenkilenc hónapon) belül kell, hogy átvegye az EsTram – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek