Stadler: még huszonegy!

iho   ·   2015.06.23. 11:27
00kicsi

Még 2014 novemberében hagyta jóvá a kormány az elővárosi motorvonat-beszerzés projektjének műszaki tartalmát, a nyílt közbeszerzést márciusban írták ki, két részletben, az egyik hat, a másik tizenöt motorvonat beszerzéséről szólt. Mindkét pályázatra két-két ajánlat érkezett, egyaránt a Stadler Bussnang AG győzelmével. A beszerzést a Kohéziós Alap terhére, az első hat motorvonat esetében a Közop, a további tizenötnél az Ikop forrásaiból. A szerződést még júliusban megkötik, a beszerzés részleteit is akkor hozza nyilvánosságra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

(fotó: Kemsei Zoltán)

A tenderben foglaltak alapján kétszáz ülőhelyes, alacsonypadlós szerelvényeket várhatóan a tervezett új, átlós elővárosi járatokon, valamint a kelebiai vonalon veti majd be a Start. Továbbá várhatóan még az éven kiírja a Start a nagyobb, háromszáz ülőhelyes villamos motorvonatok beszerzéséről szóló tendert, amiben a nem hivatalos információk alapján nem zárkózik el az emeletes szerelvényektől sem.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek