Súlyos vasúti baleset Ausztriában

iho/vasút   ·   2017.08.23. 21:15
linz_kislid

A baleset szerda délben történt a linzi rendezőpályaudvaron. A mentők, a rendőrség és a tűzoltók a helyszínen vannak. A Vöröskereszt szerint az öt sérültből egy állapota súlyos, mindegyiküket kórházban ápolják.

Az ötközés a linzi rendezőpályaudvaron történt (képek forrása: laumat.at)

A linzi Turmstrasse vonalában történt szerencsétlenségben a Westbahn egyik próbaútját teljesítő szerelvénye futott rá a CargoServ magánvasúti társaság álló tehervonatára. A Westbahn szóvivője szerint a baleset oka és lefolyása még ismeretlen, a rendőrség viszont arról számolt be, hogy a Westbahn mozdonyvezetője nem vette figyelembe a tilos jelzést. A vizsgálat lefolytatására külön bizottság alakult.

A baleset súlyos sebesültje a Westbahn-szerelvény mozdonyvezetője, aki az ütközés során beszorult a vezetőfülkébe, csak a tűzoltók segítségével sikerült onnan kiemelni. A Westbahn-szerelvény nyolcfős személyzetéből még hárman szenvedtek zúzódásokat, az örödik sérült a CargoServ-tehervonat mozdonyvezetője.

Az anyagi kár jelentős, a Westbahn-szerelvényből három kocsi összes forgóváza és a tehervonat mozdonya siklott. Bár a baleset helyén torlódik a forgalom, az ÖBB szerint nincsenek jelentős késések. A vágányok felszabadításával a tervek szerint éjszaka végeznek.

A CargoServ osztrák magánvasút-társaság sérült Vectronja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek