Súlyos vasúti baleset Észak-Indiában

MTI/iho   ·   2014.05.26. 13:16
kabir0

A baleset hétfőn az észak-indiai Uttar Prades szövetségi állam keleti körzetében az eddigi adatok szerint negyven ember halálát és legalább száznak a sérülését okozta – közölték vasúti illetékesek.

A baleset Lakhnau állami székhelytől 220 kilométerrel délkeletre, Szant Kabir Nagarnál történt. Az ütközés következtében a Gorakhpur expressz hat kocsija kisiklott – mondta el Anil Szakszena, a vasútügyi minisztérium szóvivője. A helyszínre siető mentők igyekeznek kiszabadítani az utasokat a felborult kocsikból és a széttört fémroncsok alól.

Ha kattint megnézhet még egy, a helyszínen készült képet! (fotók: bbc.co.uk)

Az első híradások még húsz halálos áldozatról és mintegy ötven sérültről számoltak be.

A sérültek között van az expressz mozdonyvezetője és a segéd-mozdonyvezető is, mindkettőnek válságos az állapota – közölte Alok Kumar, a vasúttársaság tisztségviselője. A hatóságok keresik az állomásfőnököt, aki eltűnt a szerencsétlenség után.

Indiában gyakoriak a vasúti balesetek, a legtöbb összeütközést és kocsitüzet karbantartási hiányosságok és emberi mulasztások okozzák. Az indiai vasúthálózat az egyik legnagyobb a világon, naponta mintegy 23 millióan utaznak 11 ezer személyszállító szerelvényen.

Májusban szintén Uttar Pradesben dzsipbe rohant egy vonat egy kereszteződésnél, tizenhárom ember halálát okozva egy lakodalom résztvevői közül. Négy nappal korábban legalább tizenkilenc ember halálát okozta egy személyvonat kisiklása Mumbaitól (Bombay) délre, a múlt hónapban pedig több tucat sérültje volt egy szerelvény kisiklásának az északkeleti Asszám szövetségi államban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek