Számos aluljárót rendbe tesz a MÁV

iho/vasút   ·   2019.01.18. 10:51
400px_aluljaro_mosas

A nyár elejéig tartó kétlépcsős program keretében országszerte száztizenegy aluljárót tesz rendbe a MÁV. Az év végén lezárult első fázisban összesen negyven nagy forgalmú fővárosi (például Nyugati pályaudvar, Kőbánya felső, Angyalföld, Zugló, Érd-alsó) és vidéki (többek között Székesfehérvár, Debrecen, Miskolc-Tiszai, Nyíregyháza, Békéscsaba, Bicske, Biatorbágy, Érd alsó, Martonvásár, Hatvan, Debrecen, Siófok, Fonyód, Veszprém) aluljáró járófelületeinek tisztítását, a fal- és mennyezetfelületek graffitimentesítését és mosását, illetve tisztasági festését végezték el a szakemberek. A járófelületek tisztításán és a graffitik eltávolításán kívül a munkálatok kiterjedtek a lépcsők és rámpák takarítására, a burkolati elemek pótlására, a csapadékelvezetők és folyókák tisztítására, illetve a falfelületek foltszerű vagy teljes festésére, valamint a hibás lámpatestek javítására és cseréjére.

Több mint száz aluljárót takaríttat ki a MÁV a nyárig, az első visszajelzések máris pozitívak (fotó: MÁV Zrt.)

A program második, tavaszi ütemében további takarítási és karbantartási feladatokat látnak el a vasúttársaság munkatársai. A tél elmúltával befejeződnek a már megkezdett munkálatok Hatvan, Szajol, Vác, Újpest és Forró-Encs gyalogos aluljáróiban, majd a munkálatok további aluljárók rendbetételével folytatódnak.

Az utazóközönség komfortérzetének javítása érdekében végzett munkálatok során több elismerő visszajelzést kaptak a vasút munkatársai, sokan örömmel nyugtázták, hogy az aluljárók állapota javul, tisztábbak, rendezettebbek lettek. A takarítás ellenére mára több helyen visszaszennyeződés (falfirkák, cipőnyomok) tapasztalható a frissen festett falakon, ezért a vasúttársaság arra kéri az aluljárókban közlekedőket, hogy ügyeljenek a tisztaságra és óvják a falak és járófelületek épségét.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek