Száz dízelmozdonyt vesz Egyiptom a GE Transportationtől

MTI/iho   ·   2017.06.20. 17:16

Az Erie Times-News című napilap beszámolója szerint az Evolution szériába tartozó mozdonyokat teher- és a személyszállító szerelvények vontatására is lehet használni. A megállapodás pontos részleteinek kidolgozása még hátravan, de abban már dűlőre jutottak a felek, hogy a chicagói székhelyű GE Transportation tizenöt éven keresztül alkatrészeket szállít és a technikai támogatást nyújt az egyiptomi vasúttársaság új és régebbi mozdonyainak szervizeléséhez. Emellett gondoskodik kétszázhetvenöt mérnök és más alkalmazott gyakorlati képzéséről is.

A GE Transportion a pennsylvaniai Erie város lévő üzemében gyárt mozdonyokat. Az azonban nem biztos, hogy az egyiptomi megrendelést itt teljesíti teljes egészében, ugyanis egyre általánosabb jelenség, hogy a külföldi vevők ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyártási folyamat bizonyos részét a célországban hajtsák végre. Ez történt például India esetében: az indiai vasúttársaság 2015-ben ezer mozdonyt rendelt két és fél milliárd dollár értékben, de az első száz mozdonyt később összeszerelhető alkatrészek formájában vásárolta meg, a többi kilencszáz mozdonyt pedig a kelet-indiai Bihár államban épülő gyárban készítik majd el. Egyiptom tizenkéthengeres motorral készült mozdonyokat rendelt, ezek vontatási teljesítménye 3200 lóerő, míg az Egyesült Államokban használt mozdonyok 4600 lóerős motorral vannak felszerelve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek