Százharminc kiállító ötezer négyzetméteren, mi az?

iho   ·   2015.10.08. 18:45
00kicsi

A kelet- és közép-európai régió legnagyobb vasútmodellparádéja hamarosan nyitja kapuit. Igaz, nem ígértek szép időt az előttünk álló hétvégére, de a fedett hely – figyelem, száz, átlagos lakótelepi lakásnyi – a legkényesebb látogatókat sem fogja visszariasztani.

Az idei fesztivál nemzetköziségét a külföldről érkező terepasztal-kiegészítőket gyártó cégek jelentik. A Viessmann most először mutatkozik be egy nagy standdal és makett-összeszerelő interaktív helyszínnel. Itt a bátrabb, kezdő modellezők is kipróbálhatják magukat egy kisebb épület összeépítésében, de aki a terepépítés trükkjeire kíváncsi, az is lehetőséget kap a terep-építőanyagok kipróbálására.

(a képek forrása: MÁV Zrt.)

Az előző évektől eltérően a kisebb, hagyományos terepasztalokra helyezik a hangsúlyt a kiállításon. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek modulrendszerű asztalok, csupán az előző évhez képest kevesebb lesz látható belőlük, de még így is lesznek H0, H0e, TT és N építési nagyságúak. Ehhez képest képviseltetik magukat nagyobb mennyiségben, és szélesebb körű építési nagyságokban a hagyományos, „szoba-terepasztaloknak” is nevezett asztalok (0, H0, H0e, TT, N, Z).

A már korábbi években is nagy sikert aratott LGB, valamint a vasúti témájú Lego és Playmobil mellett egy vájatkormányos versenyautópálya is látható lesz – idén először a kicsik és nagyok örömére.

A vasúti vitrinmodellek között az igazi ritkaságok, régiségek mellett más közlekedési eszközök, mint például buszok, autók, sőt még sci-fi makettek is láthatók lesznek.

A virtuális vasutak kedvelőinek is érdemes eljönni, hiszen a SIMSIG és a TERVEZ2 ismét látványos bemutatóra készül. Lesz olyan terepasztal is, amelyet a látogatók kipróbálhatnak. Az Élő Minivilág Környezetvédelmi Alapítvány Ikarus 280-as csuklósa is kint lesz a rendezvényen, benne a busz hosszával megegyező, a tudatos környezetvédelmet bemutató terepasztalával.

A Temofeszt ideje alatt is várják a látogatókat a Magyar Vasúttörténeti Park interaktív programjai: a kerti vasutazás, hajtányozás, fordítókorongozás, Nohab mozdonyon utazás, elektromos kisautózás és a régi mozdonyok, kocsik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek