Széll Kálmán tér: késik-e vagy sem?

Kemsei Zoltán   ·   2015.08.20. 08:45
00kicsi

A közelmúltban a Népszabadságban jelent meg cikk kettős határidőről: a BKK által vállalt és a tényleges elkészüléshez szükséges munkaidő különbségéről írt. A jelenleg is tartó második építési fázisnak a lap szerint áprilisra már be kellett volna fejeződnie, ehhez képest még sem a metróépület felújításának, sem pedig az új gyalogoshíd építésének nincsenek szemmel látható jelei. Az ok a lap szerint a pénz: a tényleges munkákhoz szükséges határidővel a BKK nem kapta volna meg az elengedhetetlen uniós támogatást a projektre.

Pillantás a térre az ideiglenes metrókijárattól<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Lássuk, mi is készült el eddig! A 4-es és a 6-os villamosok már a régi-új végállomásukon fordulnak, és elkészült – az elektromos berendezések (utastájékoztatás, infodoboz) kivételével a két perontető is, és a vágányok közelében már a végleges díszburkolatot is lefektették. Összekötötték a tér vágányait a Szilágyi Erzsébet fasorral, és értesüléseink szerint augusztus utolsó hétvégéjén a Hűvösvölgybe közlekedő „északi” 61-es villamos ismét a téren végállomásozik majd. Szerkezetkész a tér központi, ügyfélszolgálati épülete is, bár a munkaterület egy vágányt még elvesz a már elkészült villamosvégállomásból, továbbá hamarosan a Várfok utca felső részét is átadhatják.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.