Szembeközlekedés Verőcénél

iho   ·   2013.12.02. 14:09

Szembeközlekedett két személyszállító vonat a 70-es, Budapest–Vác–Szob vasútvonalon Vác és Verőce állomások között hétfő reggel, számolt be róla a Mávinform.

Vác állomás átépítése miatt Vác és Verőce állomások között csak az egyik vágány járható, ezen váltakozó menetirányban közlekednek a szerelvények. Hétfő reggel azonban a térközbiztosító berendezés hibája miatt áttértek az állomástávolságú közlekedésre. A Prágából Belgrádba tartó Avala nemzetközi gyorsvonat egy továbbhaladást tiltó térközjelző előtt megállt, majd nem sokkal később felbukkant a vele szemben, ugyanazon a vágányon közlekedő személyvonat. A mozdonyvezető gyorsfékezéssel megállította a vonatot, így a két szerelvény egymástól 300 méterre állt meg.

A balesetben senki sem sérült meg, de a balesetvizsgálat ideje alatt Vác és Verőce állomások között pótlóbuszok közlekednek. A rendkívüli eseményt a MÁV és a Közlekedésbiztonsági szervezet közösen vizsgálja.

A magyar hálózaton legutóbb alig két hete történt szembeközlekedés, egy tehervonat felhatalmazás nélkül haladt át Mád állomáson, és egy állomásközbe került a vele szemből érkező személyvonattal. A két vonat egymástól több, mint három kilométerre áltt meg. Ennél nagyobb sajtóvisszhangot kapott a szeptemberi szembeközlekedés, akkor Kelenföldnél két vonat egymástól 150 méterre állt meg. A váci térségben pedig az év elején, váltóelvágás után haladt egymással szemben két személyvonat, akkor métereken múlt az ütközés.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek