Szeptembertől közvetlen légijárat Budapest és Algír között

MTI/iho   ·   2016.05.23. 15:29

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója hétfőn Budapesten elmondta, az, hogy az algériai Air Algérie légitársaság végső megállapodásra jutott a Budapest Airporttal a közvetlen légi járat indításáról, több éves tárgyalássorozat eredménye, valamint az Afrika-politika és a magyar gazdaságdiplomácia újabb sikere.

Magyar Levente elmondta, Algéria fontos piac az ország számára, a magyar vállalkozók százai érdeklődnek az ottani lehetőségek iránt. Algéria olyan stratégiai partnere Magyarországnak, amellyel hosszú évek óta nagy erőfeszítéseket tesznek a kapcsolatok megerősítésére. Az országban a '80-as években, '90-es évek elején minden más afrikai országnál nagyobb magyar kolónia élt. Olyan történelmi, emberi kapocs van a két ország között, amire most is lehet építeni, mérnökök, tanárok, vízügyi és agrárszakemberek ezrei gazdagították Algériát évtizedeken keresztül.

Szarvas Gábor szerint a megállapodás jól illeszkedik a repülőtér elmúlt két évének sikertörténetébe: 2015-ben minden idők legnagyobb utasforgalmát regisztrálták, a Budapest Airport a tízmilliónál nagyobb utasforgalmú repülőterek közé tartozik. A forgalom növelését a több mint negyven légitársaság és közel száz úticél biztosítása tette lehetővé. Idén az első hónapokban kétszámjegyű növekedés volt, a nyári szezonban több európai desztinációba - Nizza, Lyon, Karlsruhe - új közvetlen járatok vannak. A bővülő tendenciába illik az új afrikai járat indítása is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek