Szerelési hiba miatt zuhant le az A400-as Sevillánál

MTI/iho   ·   2015.05.29. 08:45
a400_lezuhant0

Marwan Lahoud, az Airbus stratégiai igazgatója a Handelsblatt mai számában megjelenő interjúból a lap hírportálján előzetesen közölt részletek szerint elmondta, hogy a fekete doboz adatainak elemzése megerősítette a korábbi vizsgálatok megállapításait, amelyek szerint nem szerkezeti gond okozta a katasztrófát, hanem az, hogy az összeszerelés utolsó szakaszában rosszul telepítették a motorokat irányító szoftvert. Ezért az első próbarepülés közben leálltak a motorok, és a gép lezuhant.

Ez a bejelentés nagyon nem hiányzott az Airbusnak. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

– Az új repülőgéptípussal nincs szerkezeti gond, de a baleset rávilágított arra, hogy „súlyos minőségi probléma van az összeszerelés területén”, ami nem használ az Airbus hírnevének – mondta Marwan Lahoud.

A Handelsblatt rámutatott, hogy a vizsgálati eredmény a cég arculatának károsodása ellenére megkönnyebbülés az Airbusnak, mert az összeszerelési minőségi gondok orvoslásánál jóval hosszabb időt venne igénybe, ha a több cég együttműködésével kifejlesztett motor esetleges konstrukciós hibáit kellene kijavítani.

A katonai szállítógép május 9-én zuhant le a Sevilla melletti San Pablo repülőtérnél, ahol az A400M típusú gépek összeszerelő üzeme működik. A fedélzeten hatan tartózkodtak, közülük négyen meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!