Szerződés egy évtizedre

iho   ·   2013.09.19. 16:30
00

Az ilyen hosszú távra kötött szerződés mindenképp mérföldkőnek számít a hazai vasúti személyszállításban – ezt a sajtónyilvános ünnepség minden felszólalója leszögezte. Az uniós jogszabályokban és a 2012-ben életbe lépett személyszállítási törvényben foglaltakkal összhangban első ízben köt az állam ilyen szerződést – ezt Völner Pál államtitkár emelte ki. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke a munka stabil környezetének megteremtését tarotta a legfontosabbnak, a MÁV-Start és a GYSEV utasainak száma 2011-12-ben folyamatosan nőtt, 2012-ben a MÁV csoport minden tagja pozitív pénzügyi eredménnyel zárt.

A sajtónyilvános aláírás résztvevői: Ungvári Csaba vezérigazgató (MÁV-Start Zrt.), Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), Dávid Ilona elnök-vezérigazgató (MÁV Zrt.), elnök (GYSEV Zrt.), Kövesdi Szilárd vezérigazgató (GYSEV Zrt.), Skála János vezérigazgató-helyettes (GYSEV Zrt.)<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a járművek korszerűsítésére helyezte a hangsúlyt, valamint kiemelte az internetes és a gépi jegyvásárlási lehetőségek bővülését is. A GYSEV, mint regionális szolgáltató saját fejlesztéseit emlete ki, a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd  vonal korszerűsítéséről, az utastájékoztatási rendszerek fejlesztéséről beszélt Kövesdi Szilárd vezérigazgató. Amit mindannyian fontosnak tartottak, az az utasszám folyamatos emelése, az utazási feltételek javítása, és a jelenleg futó motorvonat-beszerzésen túl további közös uniós projektek megvalósítása, ehhez a most kötött szerződés mindenképp nagy segítséget nyújt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek