Szippantós Ivecók Budapesten

iho/közút   ·   2012.10.06. 11:00
iveco_szenny_k

A tavaly szeptemberben kiírt és 2012 tavaszán lezárult nyílt közbeszerzési eljáráson nyolc Iveco Stralis, két Iveco Trakker nehézgépjármű és a hozzájuk tartozó szennyvízszállító felépítmény lízingeléséről döntöttek. A nehézkategóriás Ivecókkal a lakossági szennyvizet Budapest csatornázatlan részeiről szállítják el. A kocsik várható éves futásteljesítménye százezer kilométer lesz.

Iveco Stralis (fotó: Iveco)

A beruházás keretösszege 250-300 millió forint volt. A legkedvezőbb ajánlatot a kommunális járművek gyártásával foglalkozó M-U-T Hungária Kft. adta, amelyhez az Iveco alvázakat az Eurotrade Kft. szállította. Az öt 4x2 és három 6x2 hajtásképletű Stralis, valamint két 4x4-es Trakker modelleket 10 és 13 köbméteres tartálytérfogatú, M-U-T gyártmányú szennyvízszállító felépítményekkel látták el. A tender elbírálása során a pályázaton indulóknak szigorú kritériumokat kellett teljesíteniük, az értékelési szempontok között nagy hangsúllyal szerepelt a járművek beszerzési ára. Az Iveco a gépjárművekre két év teljes körű garanciát ad.

Az átadott járműveket 310 és 330 lóerős, Euro V besorolású Cursor 8 motorokkal, valamint 12 fokozatú EuroTronic automatizált váltókkal szerelték fel.

Kapcsolódó hírek