Szita: legyen azonos a mérce!

iho/közút   ·   2017.04.06. 09:28

A Magyar Idők írta meg, a kormány ülésén napirenden volt Szita Károly kaposvári polgármester levele, amelyben arra kérte a kormányfőt, hogy amennyiben a közösségi közlekedés finanszírozása terén – legyen az a béremelés állami támogatása vagy a működési kiadások többletfinanszírozása – változásokat tervez a kormány, a szolgáltató cégeket fenntartó önkormányzatok essenek azonos elbírálás alá. – Függetlenül attól, hogy a fővárosról vagy a megyei jogú városokról van szó, hiszen a közösségi közlekedés megtartása közös érték és érdek – tette hozzá.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormánylapnak elmondta: a kabinet áttekintette, milyen megoldási lehetőségek vannak az ügyben, a részletekről ma a Kormányinfón számol be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szita Károly a levelében rámutatott: Budapest mellett öt megyei jogú városnak – Miskolcnak, Debrecennek, Pécsnek, Kaposvárnak és Szegednek – van helyi közösségi közlekedést végző vállalata. – Célunk az, hogy e szolgáltatás településeink gazdasági fejlődésének, életminőségének meghatározó elemeként mindenki számára elérhető legyen, és mindenki megelégedésére szolgáljon, ezért az öt megyei jogú város jelentős saját erővel támogatja a helyi közösségi közlekedést – mutatott rá.

Kiemelte, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs és Kaposvár éves szinten csaknem nyolcmilliárd forintot biztosít a költségvetéséből arra, hogy vállalataik működőképesek tudjanak maradni. – Mindezek felett ebben az évben szintén saját erőből 6 és 16 százalék közötti mértékben finanszíroztuk autóbuszsofőrjeink béremelését is – fűzte hozzá.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek