Szomorú: eszünk ágában sincs használni a biztonsági övet...

MTI/iho   ·   2015.03.14. 09:58

A tájékoztatás szerint a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2015-ös terve alapján tartott Seatbelt elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés-sorozat keretében 3406 alkalommal észlelték az intézkedő rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását. Jellemzően – 2956 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét.

A gyermekülést ötvenegy alkalommal nem használták, míg hatan bukósisak nélkül közlekedtek – sorolta az ORFK.

A razzia során a hatóságok huszonhat alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések, a többi között vagyon elleni, kábítószerrel, valamint illegális migrációval kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt, miközben kilenc körözött személyt is elfogtak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek