Születésnapra készül a vasúttörténeti park: várjak az ön ereklyéit is!

iho   ·   2014.07.11. 16:26

A park a MÁV História Bizottság szeretné megújítani és bővíteni a múzeumi bemutató részt a főépület mindhárom emeletén, a MÁV szakmai tagozódásának megfelelően.

Itt átadjuk a szót a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménynek:

A három szinten egymástól elkülönülten kívánjuk bemutatni a magyar vasút életét, fejlődését a kezdeti évektől egészen napjainkig. Külön-külön kiállítási területet kapnak a távközlési- és biztosítóberendezések, az informatikai üzletág, a vasúti jármű- állomány és a további infrastrukturális terület, amely a pálya, híd, magas építmény és a villamos energiaellátó szakágakat foglalja magába.

Az új kiállítások anyagának összeállításába Önöket is szeretnénk bevonni!

Ehhez kérjük ötleteiket, tanácsaikat és esetleges tárgyi, fotó, vagy írásos emlékek felajánlását, esetleg az ennél nagyobb magángyűjtemények időszakos, vagy végleges bemutatási lehetőségének felajánlását.

Minden ötletet, felajánlott levelet, csavart, táblát, téglát, rajzot szívesen fogadunk, amennyiben ahhoz valamilyen kortörténeti adat, vagy személyes élmény kapcsolódik, hiszen ezek is részei a 168 éves magyar vasútnak.

A közösen újjászülető kiállítás anyagának, tematikájának kialakításához várjuk ötleteiket és az esetleges tárgyi emlékeiknek fotóját, vagy leírását pár sorban (maximum egy gépelt oldal terjedelemben) 2014. augusztus 31-éig, hogy az ezt követő válogatás, anyagrendezés és kiállítás építést követően, a téli szünet után megújulva együttesen nyithassuk meg közös munkánk eredményét:

A Magyar Vasúttörténeti Park 15. születésnapján megnyíló új, kibővített kiállítást.

Szeretnénk továbbá számítógépen archiválni a magyar vasút hálózatán jelenleg fellelhető vasúti emléktáblákat, jelvényeket, címereket és egyéb jellegzetes díszítéseket. Kérjük ezek fényképen történő megörökítését, beküldését, a pontos helyszín feltüntetésével.

Az értesítéseket az alábbi címre kérjük:

Levélben: Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány1142 Budapest Tatai út.95.

E-mailben: markus.imre@vasuttortenetipark.hu

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek