Tarlós: ha az állam el akarja vinni a BKV-t, vigye!

iho   ·   2014.07.09. 09:20

A hvg.hu-nak adott interjújában a főpolgármester azt mondta: „Eltérő érdekek, igények és jövedelemtermelő képesség. Itt látok feszültségeket. (…)” – fogalmazott. Azzal kapcsolatban, hogy Lázár János bejelentette, nem támogatják a budapesti fejlesztési terveket, elmondta: „Lázár miniszter úrral is teljesen kiegyensúlyozott a kapcsolatom”, bár hozzátette, neki mindig voltak vitái a saját politikai családjával is.

A 3-as metróval kapcsolatban úgy fogalmazott: „Nem hiszem, hogy olyan bekövetkezhet, hogy a 3-as metrót ne lehessen felújítani”. Arra a kérdésre, hogy a kormány „viszi” a városüzemeltető cégeket, azt válaszolta: „Nekem ilyet a miniszterelnök úr nem mondott. Mikor legutóbb erről beszéltünk Orbán Viktorral, éppen azt mondta, nem akarja a Fővárosi Csatornázási Műveket elvinni.” Elmondta, hogy bár a Főgázrészvényeket valóban el fogják adni, a többi közműcég megtartásáért mindent megtesz, és nem támogatná, ha a „főváros évszázados hagyományain kialakult közszolgáltató rendszer megbomlana.”

Tarlós szerint egy cégről lehet reálisan egyeztetés, a BKV-ról. „Ha az állam el akarja vinni, ám vigye, akkor viszi a teljes járműállomány-csere finanszírozásának problémáját, a hosszú távú finanszírozás gondjait, a 3-as metró felújítását, a BKV adósságait” – tette hozzá. A Népszava szerint Tarlós István az ATV műsorában úgy fogalmazott, az önkormányzati vagyon lényegében állami vagyonnak számít. A lap szerint ugyanakkor
ez nem fedi a valóságot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek