Tarlós: több bank nyújthat kölcsönt a 3-as metróra

MTI/iho   ·   2015.01.29. 11:34

Tarlós István erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, közbeszerzési eljárást írnak ki 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre a 3-as metró felújításának finanszírozására. Hangsúlyozta: az időveszteség elkerülése a fontos.

– A 3-as metró mára már „nem életveszélyes, de nagyon leamortizált állapotba került” – fogalmazott Tarlós István. Közölte, 60–65 milliárd forintra prognosztizálják a metrószerelvények felújításához szükséges forrást.

– Ma még senki nem tud pontos összeget mondani – jegyezte meg Tarlós István.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság hoz létre, elmondta: a kis cégnek nem lesz igazgatója, egy megbízott ügyvezetője lesz, és többletköltséget nem jelent a létrehozása.

Tarlós István elmondta: folyamatban van a kormánnyal az a megbeszélés, hogy a közszolgáltatást ellátó járműveknek – „kék buszoknak” – ne kelljen útdíjat fizetniük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek