Taxisdemonstráció dudálással, felvonulással

iho   ·   2014.01.23. 19:00
taxisokMTI2cim

Több mint száz taxi gyűlt össze a Hősök terén, készülve egy fél egykor kezdődő demonstrációra – írja az Origo.

(fotók: MTI/Bruzák Noémi)

A diszpécserszolgálatot megváltoztató új rendszer emberi beavatkozás nélkül tízméteres pontossággal, öt másodperces frissítéssel megmutatja, hogy hol található szabad autó a rendelt címhez képest. A fejlesztés több millió forintba került a társaságoknak, ám a taxisok szerint a rendelet azért is ellehetetleníti a munkájukat, mert azóta csupán a kijelölt taxiállomásokon várhatnak az utasokra. Elmondásuk szerint sokszor négy-öt órát is várniuk kell egy-egy új fuvarra, vagyis sokkal kevesebb munkájuk van, mint a rendelet előtt, ami jelentős bevételkiesést okoz nekik.

A taxisok és fuvarszervezők többsége egyetért a budapesti taxirendelettel – írja válaszul közleményében a BKK hozzátéve, hogy a mai demonstráció oka a fuvarszervező cégek, illetve a cégek és a szerződéses taxis vállalkozásaik közötti feszültségből adódhatott. A taxirendelet alapján a taxizás hosszú idő után kiszámíthatóbbá, a rendszer átláthatóbbá és megbízhatóbbá vált.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek