Tele lesz nosztalgiavonatokkal a ráckevei HÉV

iho   ·   2017.08.12. 13:45
00kicsi

Jelenleg – már július 24-étől – Közvágóhídtól Soroksárig csak pótlóbuszokkal utazhatunk pályakarbantartási munkák miatt. Ezzel a feladattal augusztus 16-ára végeznek, így semmi akadálya nem lesz a 20-án, vasárnap induló nosztalgiaáradatnak.

Ehhez a régi gödöllői menethez hasonlóan, szeptember 2-án Tigrist láthatunk a kevei oldalban<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A BKVT (Budapesti Közúti Vaspálya Társaság) 1887. augusztus 7-én adta át első, Közvágóhíd–Soroksár vonalát, erre a 130 éves jubileumra kíván méltóképp emlékezni a MÁV-HÉV. Az évforduló tiszteletére augusztus 20-án, szeptember 16-án és október 14-én az 1951-ben gyártott, 251-es pályaszámú, MVIII sorozatú motorkocsi szállítja majd a szerencsés utasokat (a szerencse a férőhelyek szűkössége miatt kell), szeptember 2-án az LVII-es „Tigris” mozdony által húzott fotóstehervonatban gyönyörködhetünk, szeptember 16-án és 17-én a csepeli vonalról a régi festésében pompázó MIXA szerelvény költözik át a vonalra. Nem maradhat el természetesen a gőzvontatás felidézése sem: a MÁV Nosztalgia Kft. szerelvénye szeptember 30-án és október 1-jén közlekedik Közvágóhídtól Ráckevéig.

A program részleteiről a MÁV-HÉV honlapja folyamatosan tájékoztatja az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek