Teljesítménycsökkenés miatt bezárnák Óbuda garázst

iho   ·   2016.02.18. 14:58

Feleslegessé vált a BKV egyik garázsa az autóbuszágazat teljesítménycsökkenése miatt, így valamelyiket mindenképp be kell zárni – írja a Világgazdaság. Az alvállakozók (VT Arriva, T&J Kft., Volánbusz) ugyanis egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a budapesti buszközlekedésből, saját telephelyeikről indítva a járműveket. A BKV az óbudai garázs sorsáról döntene, a telephelyet azonban nem kívánják eladni, akár egy másik üzemeltető ki is bérelhetné. A garázsban jelenleg üzemelő, körülbelül százötven buszt a többi garázs között osztanák szét, az itt foglalkoztatott hatszáz ember sorsáról még nem döntöttek. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke utalt a 2015-ös bértárgyalásokra, amelyek egyik fő érve a járműtelepek megmentése volt, és kifejezte: a BKV félretájékoztatta a szakszervezeteket a terveiről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek