Tenderek és támogatások

iho   ·   2013.10.10. 13:09

A „Budapesti villamos- és trolibusz járműfejlesztés I. ütem” és az „Elővárosi vasúti személyszállítás céljára 42 db villamos motorvonat beszerzése a MÁV-START Zrt. részére” Közop nagyprojektekre a hó végéig nyújthatja be a támogatási kérelmeket a miniszterelnökséget vezető államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül.

Az elővárosi forgalomra beszerzendő 42 Stadler Flirt motorvonat gyártása már elkezdődött: portálunk a kocsiszekrény gyártásáról és fényezéséről részletesen beszámolt. A motorvonatok beszerzésére összesen mintegy 75,5 milliárd forintot irányoztak elő. Jóval összetettebb a budapesti tender sorsa: a BKK összesen közel negyvenhárommilliárd forintos összegből 37 új, alacsony padlós villamos és 24 trolibusz beszerzését, valamint három kocsiszín: Száva, Hungária és Budafok korszerűsítését végezné el.

A villamostender egyelőre stagnál: a baszk CAF győzelmét a Škoda támadta meg a határidő lejárta előtt közvetlenül. Formai hibák miatt a trolibusztender első kiírása eredménytelen volt a fővárosban: a BKK tulajdonú, ám a BKV által üzemeltetendő 14 szóló és 10 csuklós troli szállítására még 2013 októberében újra lehet pályázni. A kiírás része a huszonnégy járművön túl egy, a későbbiekben lehívható 84 trolis opció is, azaz a legjobb esetben középtávon 108 új trolival számolhat a főváros közlekedése.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek