Terepasztalon terelve: Venezia EN

Jermann Kálmán   ·   2016.05.07. 13:45
terelt_terep00

És az sem tántoríthatja el, hogy az EN 240-es az utolsó éveiben kizárólag villamos vontatással közlekedett, ellenben ezen az asztalon nincs felsővezeték. Mert miért ne lehetne terelés, amikor valamilyen oknál fogva mondjuk a 29-es kínálkozik a 30-as vonal alternatívájának? Emiatt persze Tapolcán irányváltás szükségeltetik, hogy Balatonszentgyörgyön újra a Balaton déli partján vezető sínpárokra léphessen. De attól még érdekesebb a mozgás, ha tolatni is kell.

A szerző felvétele

A következő videón a hosszú szerelvényt a hozzá illő vonóerejű remotorizált M62-es húzza. A klimatizált kocsik energiaellátását egy villamos fűtőkocsi biztosítja. Ahogy az egykori eredetiben, van benne Gyékényesig közlekedő stokk (egy halberstadi By és egy bautzeni WRm), és a Venezia Santa Luciáig eljutó román és magyar ülőhelyes és hálóvagonok. A Rezsóval együtt hét kocsi meg a Szergej – terepasztalon ez viszonylag tekintélyes, bő 2,2 méteres vonat. Egy másik remot, egy Dácsia is besegít a tologatásba. Így aztán három hangdekóderes jármű adja meg az alaphangot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek