Terv szerint halad a helyi autóbusztelephely építése Kaposváron

MTI   ·   2018.07.11. 12:53

A Cseri úton zajló fejlesztéssel harminc év után végleges helye lesz a tömegközlekedését biztosító, cukorgyári melléktermékből előállított gázzal üzemelő autóbuszflottának, a járművek szervizelését pedig bérmunka helyett maga a Kaposvári Közlekedési Zrt. végezheti el. A projekttel jelentős állomásához érkezett Kaposvár Németh István néhai polgármesterről elnevezett, 187 milliárd forintos fejlesztési programja, amelynek része egy a somogyi megyeszékhely közlekedési feltételeit javító, tizenkét milliárd forintból megvalósuló úgynevezett intermodális csomópont kialakítása is.

A telephely készültségi foka ötven százalékos, az átadást jövő márciusra tervezi a kivitelező Magyar Építő és Duna Aszfalt alkotta konzorcium. Veizer Jánosné, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója elmondta: a telephely ad otthont a cég központjának, s lehetőséget ad a buszok tárolása, szervizelése mellett a járművek műszaki vizsgáztatására, mosására, tankolására, továbbá a projekt keretében beszerzendő két elektromos busz töltésére is. A létesítmény szolgáltatásaival nyitva áll más önkormányzati vállalatok, továbbá vállalkozások, magánszemélyek előtt is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.