Tili-toli Kiskunlacházán

Vörös Attila   ·   2013.11.07. 06:30
IMG_4056__131104_Kiskunlachaza__0400865_TH__400

Nem gyakran járnak teherkocsik a kiskunlacházai rakodóvágányokon, a kelebiai vonal állomásán többnyire csak áthaladó vagy keresztre váró tehervonatokat láthatunk. Évente párszor azért eddig is összejött néhány vonatnyi sóder, a közeli bánya termékét rakták itt kocsikba.

A 865-ös Asea dolgozik Kiskunlacházán<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Nyáron azonban komoly pezsgés indult be Kiskunlacházán, a Train Hungary magán-vasúttársaság innen viszi a sóder nagy részét az M43-as autópálya építkezéséhez. Napi 1-2 rakott vonat elindul innen Makó felé, a szerelvényeket Földeák és Makó-újváros állomás közt rakodják ki.

Ennél tovább nem mehet a gép!

A Train Hungary a tolatási mozgásokhoz nem vitt dízelgépet Kiskunlacházára, a felsővezeték viszont véget ér még a rakodóvágányok elejénél, a hasznos terület előtt. Emiatt az Aseák fognak néhány kocsit egy másik üres vagy rakott szerelvényből, és közvetítőkocsiknak használják a vagonok cseréjekor. Egy kicsit több tolatással jár ez, de megspórolnak egy egész mozdonyt vele.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek