Tisztavató és kitüntetések

iho/vasút   ·   2012.07.07. 16:00
00

A rendezvényre a Nyugati pályaudvarról induló Desiro motorvonatok szállították a meghívottakat. A monstre, egész napos ünnepségsorozat délelőtt tízkor a vasutas tisztavató ünnepséggel kezdődött. A MÁV Baross Gábor Oktatási Központ százegy végzőse tett esküt Hegmanné Nemes Sára államtitkár és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója előtt.

Különvonat a Parkba a Nyugati pályaudvarról<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A MÁV Zrt. leányvállalatai külön ünnepségeken adták át vezérigazgatói vagy -helyettesi képviselettel a szakmai elismerések díjait. Ezután az Orient csarnokban előbb a MÁV Zrt. központi ünnepségén az elnök-vezérigazgatói kitüntetések, majd Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében a minisztériumi kitüntetések átnyújtására került sor.

A dekorációt a fordítókorong körül kiállított régi személykocsik adták

Valamennyi felszólaló a vasút közlekedési szerepének, és a vasútvállalat széttagoltsága megszüntetésének fontosságát emelte ki, aláhúzva, hogy a pályavasútnak teljesen el kell különülnie a szállítást, karbantartást, üzemeltetést végző vállalatoktól. Szintén kiemelték a július 1-jén hatályba lépett személyszállítási törvény korszakalkotó szerepét a közösségi közlekedés szerkezetének átalakításában.

Kapcsolódó hírek