Közösségi közlekedési fejlesztések Szolnok megyében

MTI/iho   ·   2015.07.31. 12:53

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KMKK) szolnoki területi igazgatóságának gazdasági vezetője, Kovács Erika elmondta: a projekt olyan komplex - az elektronikus jegyértékesítésre, a pályaudvari épületrekonstrukcióra, az utastájékoztatási és a térfigyelő rendszerre vonatkozó - fejlesztésre irányult, amelynek célja az utasbarát, magas színvonalú és akadálymentesített szolgáltatások kiterjesztése a megye teljes területére.

A projekt az infrastruktúrafejlesztést, valamint a mai kor kihívásainak megfelelő utastájékoztatási technológia kiépítését is magában foglalta. A gazdasági igazgató elmondta: a társaság jogelődje, a Jászkun Volán Zrt. már a projekt tervezésekor felkereste az érintett városok vezetőit, és közösen mérték fel a térség lakosainak, utasainak igényeit. A megvalósítás két ütemben zajlott: az építési projekt keretében felújították az autóbusz-állomások épületét, majd a beruházás második ütemében korszerű utastájékoztatási technológiát és térfigyelő rendszert építettek ki. A fejlesztés Jászberény, Törökszentmiklós, Kunszentmárton, Mezőtúr, Kisújszállás, Karcag, Tiszafüred, Jászapáti, Kunhegyes, Túrkeve és Abádszalók autóbusz-állomását érintette.

A több mint 400 millió forintos beruházás túlnyomórészt uniós támogatással valósult meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek