Több, a vasúti utazással kapcsolatos szabály változik

MTI/iho   ·   2013.09.05. 16:18

Az új kormányrendelet definiálja az elektronikus jegyet, a következőképp: „olyan elektronikus jegy, amelyet nem a vasúttársaság által rendszeresített jegypapírra nyomtatnak”. Ez a jegy nem visszaváltható, és ha valaki utazás közben az eredeti céljánál előbb száll le, a menetdíj-különbözetet nem igényelheti vissza.

Változik a késés esetén fizetendő kártérítés rendszere is. A kártérítés alapja továbbra is az egy útra szóló menetjegy ára: járatkimaradás esetén tizenötös szorzóval kell számolni. Késéseknél, ha az öt percet nem haladja meg, egyes, 5–30 perces késésnél három, fél órán túlinál öt a szorzó. Ha a kártérítés összege az ezer forintot nem haladja meg, a vasúttársaság csak abban az esetben köteles fizetni, ha ezt amúgy az üzletszabályzatban is vállalja.

Ezentúl a menetrendben is fel kell tüntetni, ha egy vonat kalauz nélkül, kizárólag előre megváltott menetjeggyel közlekedik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek