Több mint ötszázan tartották oda a karjukat

iho/vasút   ·   2015.12.15. 10:49

Országszerte ötszázhetvennyolc önkéntes vett részt a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett Országos Vasutas Véradónapon. A szervezők tizennégy helyszínen várták az egészséges 18–60 év közöttieket, akik hozzájárulhattak az ország ünnepek alatti kiegyensúlyozott vérellátásához. A befejezett véradások száma a vártnál is több, négyszáznyolcvanhét volt, a legtöbben – nyolcvanegyen – Budapest-Nyugati pályaudvaron csatlakoztak az immár hagyományosnak mondható adventi akcióhoz.

Köszönjük! (fotó: MÁV)

Az ország egyik legnagyobb véradási akciója már az elmúlt nyolc esztendőben is sikeresen zajlott, idén azonban a várakozásokat is felülmúlta a kijelölt vasútállomásokon, művelődési házakban, vasúti területi igazgatóságokon megjelenő véradók száma: tavaly háromszázötvenen segítettek.

Záhonyban 48, a fővárosi MÁV-székházban – itt a kijelölt véradó nap december 10-én volt – és Szolnokon 43-43, Szombathelyen 37, Nyíregyházán 33, Kiskunhalason és Miskolcon 32, Szegeden 31 személy adott sikeresen vért. Pécsett 27, Debrecenben 22, Dombóváron 20 és Székesfehérváron 19 véradó segített, Békéscsaba 10, Nagykanizsa 9 véradóval járult hozzá az akció sikeréhez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek