Többszáz új munkahely a Szabadkikötőben

iho   ·   2015.01.16. 16:15
00kicsi

A fejlesztéseket Marjai Miklós, a Budapesti Szabadkikötő Zrt, vezérigazgató-helyettese jelentette be. Többek közt trimodális (vízi, közúti, vasúti) raktárak épülnek, új hajóállások létesülnek, bővítik a vasúti vágányhálózatot, rakodókat, parkolókat építenek. A munkákat a csepeli önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás is segíti. A fejlesztések összértéke több mint 4,3 milliárd forint, a bővítések új munkahelyek százait hozhatják létre.

(forrás: Szabadkikötő Logisztikai Zrt.)

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. 2014-ben csúcsra járatta kapacitását, az árbevétel kétmilliárd forint volt, a kikötőben ezer hajó fordult meg, a rakodási teljesítmény elérte az egymillió árutonnát. A részvénytársaság további fejlesztései a létesítmény kivételesen kedvező földrajzi helyzetének kiaknázásával, Budapest kiskereskedelmi ellátását biztosító city-logisztikai központ kialakítására irányulnak – áll a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek