Továbbra is ingyenesen utazhatnak a BKV dolgozói

iho/vasút   ·   2012.02.27. 15:24

A BKV finanszírozási problémája odáig gyűrűzött, hogy olyan döntésekre kényszerült a Fővárosi Közgyűlés és a cég vezetése, amelyek a dolgozókat közvetlenül is érinti. Ennek kapcsán számos olyan aggály jelent meg a sajtóban, elsősorban a szakszervezetek részéről, mely szerint a BKV dolgozói nem fognak tudni a jövőben ingyenesen utazni a BKV járművein. Ez az aggály alaptalan, a BKV Zrt. igazgatósága ugyanis úgy döntött: a kollektív szerződés lejárta után, vagyis 2012. március 4-étől is biztosítja a BKV-s dolgozóknak az „U” jelű utazási igazolványt, azaz a BKV járatain való ingyenes utazás lehetőségét – írja a Magyar Közlekedés.

A BKV Zrt. finanszírozási helyzetére tekintettel azonban a családtagok – és egyéb, a dolgozókon túl ingyenes utazásra jogosultak – utazási igazolványait nem hosszabbítják meg, hanem a korábbi, február végi érvényességi idő tolódik ki március 3-án 24 óráig. Számukra március 4-én üzemkezdettől az ingyenes utazás lehetősége megszűnik.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.