Trolinap az indián nyárban

Kemsei Zoltán   ·   2013.09.29. 08:00
00

Szombaton reggel kilenctől hordta szorgalmasan három trolibusz: a 600-as Ikarus 260T, a 927-es ZIU 9, és – a ZIU 5 sajnálatos kiesésével – egy Ikarus 280T-GVM az utasokat a Puskás Ferenc Stadiontól. Már a megérkezés is izgalmas volt: a Pongrácz úti portán behajtva a garázs udvarán utazhattak keresztül a vendégek, a különjáratok le- és felszállóhelye a Zách utcai főkapunál volt.

600-as a Kerepesi úton<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Odabent minden az idén nyolcvanéves budapesti trolibuszüzemet köszöntötte. Ahogy egyre haladunk előre az időben, úgy jelennek meg egyre régibb járművek a bemutatókon. A tavalyi meglepetés, az ÁMG pótkocsi után most méltó párja is színre lépett: a szegedieknek hála, elkészült az Ikarus 60T is, amely a főváros közlekedésének jellegzetes színfoltja volt. Egyelőre csak gurulóképes szobor ugyan, de talán lesz annyi pénz és ambíció, hogy új szívet kapjon az öreg vas, és akkor talán egyszer majd vele, rajta is utazhatunk a trolinapra.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek