Trump ösztönözné a drónok kereskedelmi célú alkalmazását

MTI/iho   ·   2017.10.31. 11:15
amazon_dron0

A Fehér Ház közleményben jelentette be, egyelőre kísérleti jelleggel programot indít annak kipróbálására, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a gazdaság mely területein lehetne alkalmazni. A közlemény szerint a mezőgazdaságban, a gyorssegélyek és gyógyszerek célba juttatásában, különféle áruk házhoz szállításában, sőt akár az utasszállításban is felhasználhatnák.

A bejelentett kísérleti program éjszakai drónszolgáltatások megindítását is tervezi. Ez az internetes kereskedelemmel foglalkozó olyan nagy cégek számára teremtene óriási szállítási lehetőségeket, mint például az Amazon vagy az Alphabet.

A kísérleti program beindítása a közlekedési minisztérium feladata lesz. A tárcának tanulmányoznia kell és szükség esetén ki is kell dolgoznia azokat a módszereket, amelyekkel elkerülhetők az ütközések. Elaine Chao miniszter kijelentette: ha a drónok alkalmazását ki lehet terjeszteni a gazdaság több területére, és a módszer beválik, akkor ez akár 100 ezer új munkahely teremtését is lehetővé teszi, és kevesebb mint egy évtized alatt 82 milliárd dolláros hasznot hozna.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek