Tu-154-es gép zuhant a Fekete-tengerbe hajnalban

iho/repülés   ·   2016.12.25. 08:16

Az MTI értesülései szerint megtalálták a TU-154-es roncsait, a tengerből kihalászott maradványokat Szocsiba szállítják a további vizsgálatok céljából. Oroszországban kormánybizottságot hoztak létre az eset kivizsgálására, a terrortámadás lehetőségét egyelőre teljesen kizárják. Túlélőket nem találtak, egyelőre hét holttestet sikerült megtalálni.

Korábban írtuk:

A RIA-Novosztyi értesülése szerint lezuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium Szocsiból Szíriába tartó repülőgépe, amely eltűnt a radarokról. Az orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

Az Interfax orosz hírügynökségnek a segélyhívó szolgálatokra hivatkozó jelentése szerint megtalálták a szerencsétlenség színhelyet: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a tengeren, amely a feltétezések szerint a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.

Az orosz hadsereg kórusa, az Alekszandrov-kórus tagjai utaztak a repülőgépen – jelentette TASZSZ a Krasznodari terület mentőszolgálatának egy forrására hivatkozva. Ezt az orosz védelmi tárca is megerősítette.

A repülőgép a szíriai Latakiába tartott, a kórus a tervek szerint az orosz Hmejmim légitámaszponton lépett volna fel az újév alkalmából.

Az orosz tárca közölte: 83 utas és a legénység 8 tagja utazott az eltűnt repülőn. A kórustagok mellett az orosz sajtó kilenc munkatársa is a fedélzeten tartózkodott. A Rosszija 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépen a kórus tagjain és a katonákon kívül feltehetően a Pervij Kanal állami televízió és a Zvezda televízió újságírói utaztak. A gép manővert hajtott végre a Fekete-tenger felett és lezuhant – jelentette a televízió tudósítója.

A minisztérium tájékoztatás szerint a Tu-154-es típusú utasszállító a szocsi városigazgatásához tartozó Adler város repülőteréről szállt fel közép-európai idő szerint hajnali 3 óra 40 perckor.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.