Túlfutás Szocsiban

iho   ·   2018.09.01. 11:45
cim

Az UTAir orosz légitársaság Moszkva-Szocsi járatát teljesítő Boeing 737-800-asa – lajstromjele VQ-BJI –  szombat hajnalban, 64 utassal és hatfőnyi személyzettel leszállás közben túlfutott a Szocsi/Adler repülőtér 06-os pályáján, és egy folyóparton, a fotók tanúsága szerint inkább kiszáradt csatornában állt meg a küszöb után.

Az egyik hajtómű kigyulladt, a gépet kiürítették, 18 ember megsérült, egy repülőtéri alkalmazott szívroham miatt halt meg, a súlyosan megrongálódott gépet feltehetően le kell selejtezni.

A körzetben viharos volt az idő, a személyzet az első megközelítést megszakította és átstartolt. A következő megközelítés végződött a túlfutással végződő földet éréssel. Egyes adatok szerint a leszállás erős hátszélben történt, és a 06-os pályának nincs túlfutási zónája, ahol a gép a küszöb után is még lassíthatott vagy megállhatott volna.

A 737-es 16 éve készült, korábban a Ryanair majd a Moskva Airlines használta, egy ír lízingcég a tulajdonosa.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.