Túlfutott az alelnökjelölt gépe La Guardián

iho   ·   2016.10.28. 11:30
cim

A gép a túlfutási zónában

Rossz időben végrehajtott kemény leszállás után túlfutott a New York-i La Guardia repülőtér pályáján a republikánusok alelnökjelöltjét szállító Boeing 737-es. Mike Pence és a személyzet mellett gépen a kampánystáb tagjai és újságírók utaztak, összesen negyvenen.

A leszállás helyi idő szerint este nyolc előtt, zuhogó esőben történt, és a túlfutás után a gép a küszöb utáni, speciális anyagból készült biztonsági zónában kötött ki, amelyet pont arra konstruáltak, hogy ilyen esetben „megfogja” a gép futóit.

Iowában még minden rendben volt... A passz körülbelül tíz yardos... (fotó: Twitter)

A N278EA lajstromjelű 737-700-as az Iowa állambeli Fort Dodge repülőteréről indult. Az incidens során nem történt sérülés, és a jelek szerint a gépnek sem esett különösebb baja. Pence az egyik közösségi oldalon bejelentette, hogy holnap már folytatja tovább a kampánykörutat.

A La Guardia a jelek szerint rossz időjárási viszonyok között képes alaposan „megtréfálni” a repülőszemélyzeteket. Tavaly márciusban például a Delta egy MD-88-asa szenvedett balesetet, földet érés után lecsúszott a pályáról, és csak egy oldalsó töltés mentette meg a gépet attól, hogy tovább csússzon a vízbe, a reptéren havazott, de a leszállás előtti mérések szerint a fékhatás még határértéken belüli volt. Ebben az esetben sem történt személyi sérülés, viszont a gép elég komoly károkat szenvedett.

Komolyan a gép sem sérült

Tíz könnyű sérültje volt a 2013 nyarán történt balesetnek, amikor a Southwest egyik 737-ese érkezett keményen a betonra, majd elpattanás után a második talajfogáskor kitört az orrfutója. A sérülések a vészkiürítés közben keletkeztek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.