Turistabusz karambolozott az M0-áson

MTI/iho   ·   2017.05.14. 13:58
turistabusz_halalos_balesete0

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt – közölte. Tájékoztatása szerint két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték.

Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket – ismertette Győrfi Pál.

 

Korábban írtuk

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap azt közölte, az utat lezárták, a forgalom torlódik. Csámpai Attila elmondta, hogy a balesetben eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél egy külföldi rendszámú, turistákat szállító autóbusz és két pályakarbantartó teherautó az M1-es felé vezető oldalon.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Mihadák Zoltán)

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak, közülük huszonhárman szenvedtek könnyebb sérüléseket. A baleset következtében a busz sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eddigi információk szerint egy ember a busz ülései közé szorult, kimentése folyamatban van.

A szóvivő kitért arra, hogy a Duna-híd előtt történt baleset helyszínére több tűzoltóegység, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentést teljes útlezárás mellett folytatják a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai. A forgalom több kilométeren torlódik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek