Turisztikai főpályaudvar Békéscsabán

iho   ·   2013.09.16. 13:15
00

Uniós pályázaton nyert pénzből épül Békéscsaba új turisztikai látványossága. A ZERGE Ifjúsági Túraközpont Közhasznú Egyesület 180 millió forintból valósíthatja meg a beruházást. A Kulturális főpályaudvar nevű helyszínen egyrészt a megyét hajdan behálózó kisvasútnak kívánnak emléket állítani, másrészt az emlékhelyhez kapcsolódóan helyi termékek kóstolására, vásárlására lesz lehetőség.

Az esőáztatta megnyitón Fehér Péter, a MÁV Zrt, Üzemeltetési Igazgatóságának szegedi területi igazgatója és Sós Imre, a ZERGE egyesület elnöke<br>(a képek forrása: Magyar Vasúttörténeti Alapítvány, Szeged)

Az 1899-től a huszadik század hetvenes éveiig üzemelt kisvasútra egy kiállított C50 típusú mozdony és két Bax kocsi talapzata emlékeztet majd, a cél egy egész évben üzemelő vasúttörténeti és kulturális attrakció létrehozása. A tervek között évi két gasztronómiai rendezvény megtartása is szerepel, éves szinten tízezer látogatóval számolnak. A beruházást 2015 októberére fejeznék be – írja a csabaimerleg.hu portál.

Az ünnepélyes alapkőletételen Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, Sós Imre és Fehér Péter

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek