Pénteken dél körül személyautóval ütközött a Gyermekvasút szerelvénye nem sokkal Széchenyi hegy állomás előtt. Az Mk45 2006-os pályaszámú mozdonnyal továbbított 31134-es számú, az állomásról indult vonat a bejárati jelzője előtti, nem biztosított útjáróban ütközött össze egy fehér Opel gépkocsival. Az anyagi kár mértékéről a vasúttársaság egyelőre nem tudott információt adni, ahogy arról sem, hogy mi okozhatta a balesetet. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közlése szerint az autó egyik utasa sérült meg a balesetben – úgy tudjuk, ő a vezető volt, s a vonat az anyósülés felőli oldalon kapta el a kocsit.

 

100212_01
Elszálíltják a balesetben sérült személygépkocsit a helyszínről

 

Tudósítónk tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett autó elakadt az átjáróban. A hólánccal is felszerelt Opel mentésére az autós egy ismerősét is hívta, de a közeli (háromszáz méterre lévő) állomásra már nem szólt be.

A helyszínen járt tudósítónk beszámolója szerint a környéken köd volt és a 12-15 km/h-val érkező személyvonat mintegy húsz méteren tolta maga előtt a személygépkocsit. A bajba jutott szerelvényt az Mk45 2001-es tolta vissza az állomásra, s a forgalom a helyszínelést követően 14 óra után megindulhatott.

Értesüléseink szerint egyébként nem történt személyi sérülés.

 

02

Eléggé meggyűrte a kocsi elejét a vonat

 

01

A tábla a kocsi hátsó ablakában kissé cinikusan hat ebben az esetben (Vezess vidáman, ne morogj!)

 

03

Érkezik a segélymenet
(az eseményről készített képeket Joó Ádámnak köszönhetjük)

 

100212_02
Tízes tempónál is komoly károkat tud okozni a vasúti szerelvény

 

100212_03

100212_04
A baleset helyszíne. Az útjátjáró ott van, ahol a munkások állnak, ahol pedig a fotósunk állt, odáig tolta a mozdony az autót
(fotók: Hörcher Dániel)