Új buszokkal utazhatnak a nyíregyházi Lego-gyár dolgozói

MTI   ·   2018.08.03. 08:00
400px_legobusz_nyiregyhaza

Tizenegy új buszt bérel dolgozóinak munkába szállítására a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. Jesper Hassellund Mikkelsen, a társaság ügyvezető igazgatója az új buszokkal kiszolgált dolgozói járatok indulása előtt a sajtó munkatársainak elmondta, a 2014 óta az új gyártóbázisán termelő Legonak összesen 2400 dolgozója van és ebből napi szinten mintegy ezeregyszáz munkavállaló használja a céges buszjáratokat. Az új buszoktól azt remélik, hogy a dolgozók az eddigieknél is kényelmesebben tudnak majd munkába járni. Emellett a társaság kiveszi a részét a városi tömegközlekedésből, hiszen kapcsolatot teremt a gyár, a város és a távolabb lakó dolgozók otthonai között.

Tizenegy új Iveco buszt bérel a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. a Révész Nyírlog Kft-től. A járművek már forgalomba is álltak (fotó: MTI/Balázs Attila)

A háromszázhatvan lóerős, ötvenöt személy szállítására alkalmas Iveco buszokat a Révész Nyírlog Kft-től bérli öt évre a Lego Manufacturing Kft. Az automata váltós, egyedi felszereltségű és kinézetű, klimatizált és fűtött járműveket a szerződéses helyközi járatokon állították forgalomba, később a tervek szerint egyedi kártyaolvasókat és wifit is telepítenek majd rájuk. A buszok együttes beszerzési értéke mintegy ötszázötvenmillió forint volt, a járatokra a Révész Nyírlog Kft. biztosítja a buszsofőröket.

Az önkormányzat uniós pályázat segítségével idén márciusban negyvenegy buszt szerzett be a megyeszékhely helyi vonalaira. A Lego és a helyhatóság ebben is együtt gondolkodik, a társaság pedig a társadalmi felelősségvállalás keretében folyamatosan részt vesz a város életében. Ez a jelenlét hangsúlyosabb lesz a Lego-figurákkal matricázott új dolgozói buszok segítségével.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek